11 de febr. 2008

Peculiaritats belgues



- Em té ben sorprès l'afició que tenen els belgues per les galetes i els dolços. En qualsevol botiga o supermercat la proporció d'aquest tipus de productes respecte el total és exageradament alta. Vull dir que a un súper de 4 passadisos, un d'ells mínim està dedicat a xocolates, reposteria, galetes i succedanis.

- Els belgues són molt amables. Et diuen bon dia quan arribes i que passis un bon dia (bon journée)quan te'n vas, bon migdia, bona tarda, bon cap de setmana, bon final de cap de setmana (bon fin de weekend) -els diumenges-, bona nit, que passis una bona nit (bon soiré)... Et demanen perdó per tot, et donen les gràcies si els deixes passar pel pas de peatons si vas en cotxe,... Són tant amables i tant educats que... cansen? Si tot el que tenen d'educats ho tinguéssin de simpàtics i divertits...

- La Bárbara treballa a l'Agència de viatges del Parlament. És molt refinada, escriu a l'ordenador com si toqués el piano, parla sense moure ni un centímetre més de l'imprescindible i té boqueta de pinyó. És alta i molt prima, cosa que ja s'encarrega d'accentuar portant sempre modelets molt ajustats (normalment blusa i pantalons-que-ensenyen-els-turmells, i sabates de taló de pam. Duu una llarga (massa llarga?) melena rossa i les ungles pintades de vermell. Sempre que he de baixar a comprar bitllets m'hi fixo. L'altre dia em duia uns pantalons estrets daurats i jaqueta curta de vellut morat. I la recordo també amb uns pantalons negres apretats que li arribaven fins el pit i una blusa de farvalants blanca.. Clar, allà envoltada de grisos i avorrits/des belgues, destaca - per no dir que "canta", però a mi m'encanta perquè no té vergonya ni sentit del ridícul i és una injecció de vida i color en el món funcionarial i trist dels despatxos.

- Finalment us poso el link on es pot votar el nou disseny de les monedes de 2 Euros. Tu pots ajudar a decidir-ho:

( Vota la teva preferida clickant aquí! )