25 de jul. 2008

Indignació


L'exèrcit israelià deté el pare de la nena que va filmar un soldat mentre disparava a un palestí al peu

L'exèrcit israelià ha detingut a Cisjordània el pare de la nena que el 7 de juliol passat va filmar un soldat mentre disparava al peu a un jove palestí que estava desarmat i lligat, imatges que van causar gran enrenou al país43 opinions

L'exèrcit israelià ha detingut a Cisjordània el pare de la nena que el 7 de juliol passat va filmar un soldat mentre disparava al peu a un jove palestí que estava desarmat i lligat, imatges que van causar gran enrenou al país.

Segons informa l'agència Maan, el pare de la nena, Jamal Husein Amirra, va ser arrestat ahir a la localitat de Nilin, al nord de Ram Al·lah, quan desenes de persones es manifestaven contra el mur construït per Israel. Pel que sembla, soldats israelians van atacar algunes dones que es manifestaven, després de la qual cosa Amirra es va dirigir a defensar-les. Va ser detingut al costat d'un canadenc, Victor MacDiarmid, que feia fotografies.

En declaracions a la televisió palestina, la nena de 14 anys que va enregistrar el vídeo del tret al palestí ha expressat la seva preocupació que la seva família sigui objectiu de l'exèrcit israelià a causa de les imatges que va gravar, que es van poder veure a tot el món.

Al canadenc Victor MacDiarmid, de Kingston (Ontario), li van disparar dues vegades.

L'organització de drets humans israeliana B'Tselem va revelar les imatges diumenge passat. S'hi mostrava Ashraf Abu Rahma, de 27 anys, lligat de peus i mans i amb els ulls embenats, al qual li disparava un soldat israelià a només un metre i mig de distància. Abu Rahma va assegurar que la bala va impactar contra el seu peu esquerre i se li va proporcionar assistència mèdica. Després el van posar en llibertat.
Font: Europa Press