2 de jul. 2008

La vida continua...

Una notícia sorprenent sobre Air India
Un avió indi s'equivoca de destinació perquè els pilots s'adormen

Nova Delhi.- Un avió de la companyia de bandera Air India es va equivocar de destinació perquè els seus dos pilots es van adormir durant el vol, va informar aquest dijous un diari indi.

L'incident va tenir lloc fa unes dues setmanes, quan l'avió portava a bord un centenar de passatgers.

L'avió es va enlairar de Dubai cap a les 01 H 00 de la matinada local i va aterrar a Jaipur (estat de Rajastán, nord-oest) cap a les 07 H 00 locals. Des d'allà va seguir vol cap a Bombay, la megalòpoli de les finances i del cinema d'Índia, a l'oest del país.

Tanmateix, "després d'haver efectuat un vol nocturn, el nivell de cansament és màxim i ambdós pilots es van adormir després que l'avió s'enlairés de Jaipur", va explicar una font anònima al diari The Times of India.

L'avió va volar amb pilot automàtic. A la seva arribada a l'aeroport de Bombay, els controladors aeris van intentar entrar en contacte amb la tripulació per iniciar la maniobra d'aterratge, però l'aparell va seguir vol a gran altitud cap a la localitat costanera de Goa, més al sud.

"Només quan l'avió va entrar en l'espai aeri de Bombay, la torre de control es va adonar que els pilots no responien", va explicar la font al diari.

"Fins i tot varem pensar en un segrest", va afegir.

Els controladors van aconseguir posar en marxa una alarma de seguretat i van despertar els pilots, que immediatament van donar mitja volta.

Interrogada pel diari, Air India va assenyalar estar recollint informacions sobre l'"incident".

Tanmateix, el director de l'aeroport de Bombay va parlar d'"un problema de comunicació" amb la tripulació, que no es va adormir en cap moment.

Donat l'actual creixement econòmic de l'Índia, el transport aeri també coneix un moment d'esplendor: té la major activitat del món i hauria de conservar-la fins a 2025.

L'Índia no registra accidents aeris des de fa diversos anys. Tanmateix, la premsa també va assenyalar aquesta setmana que a un altre avió se li va impedir l'enlairament després que els seus pilots van ser trobats borratxos.

1 comentari:

De Soca Arrel ha dit...

... i tant que continua!!!
Plena d'emocions i bons moments.