7 d’abr. 2008

Recull de notícies ecològiques


1) Article sobre biocombustibles, que sembla comprobat que ja no són la solució definitiva, i per fi hi ha contestació social i científica als efectes perversos i no desitjats que provoquen (empobriment de països productors de cereals, per exemple)

2) www.terrapass.com és una pàgina d'un professor de la Universitat de Pennsylvania que calcula les emissions de CO2 que generem quan agafem diferents mitjans de transport per desplaçar-nos. En anglès i bastant centrada als EUA.

3) www.flood.firetree.net mostra quines conseqüéncies pot tenir l'augment futur del nivell del mar.

4) Web de la Generalitat sobre la sequera , molt gràfica i útil en aquests moments, quan aquesta qüestió és de màxima actualitat.

5) Seguint amb el tema de l'aigua, és interessant llegir aquest article: Bcn paga l'aigua un 55% més cara que a Lleida, i també una opinió sobre energia que he trobat en un diari digital:

"A Catalunya s'han aixecat veus molt crítiques a determinades infraestructures i fins i tot a instal·lacions d'energies renovables com els parcs eòlics. En un article ben recent Anton Costas defensa la interconnexió elèctrica amb França i la línia de molt alta tensió. Jo no em puc estar de dir que si s'aposta per la dessalinització cal saber que es tracta d'un procés que consumeix molta energia i que si s'aposta per les energies renovables no té sentit que Catalunya ocupi un lloc tan baix en el rànquing de les Comunitats Autònomes espanyoles pel que fa a la producció d'aquestes energies."