18 de juny 2008

La Barrière


La Barrière és una Plaça de Brussel.les, del popular barri de Saint Gilles. És una plaça humil, però ni li falta de res: té tota la superfície empedrada, una font al mig on brolla molta aigua i on hi planten flors per primavera, i una estàtua que la corona, està rodejada d'edificis no massa alts, tots de la mateixa època més o menys, i al trobar-se enmig d'una zona de la ciutat que fa pendent , té una visió especial dels edificis que es divisen en direcció nord (l'impressionant Hotel de Ville de Saint Gilles) i sud (la magnífica Porte de Hal, recentment restaurada, últim testimoni del que fou la muralla de la ciutat medieval).
És un nus de comunicacions perquè hi van a parar 4 carrers força concorreguts, a més d'estar a la ruta de molts autobusos i tranvies, i això, juntament amb la seva situació, lluny del centre, fa que no sigui un lloc massa visitat, però a mi m'agrada molt.

És l'entorn del barri amb personalitat (brut i vell, però amb personalitat), és el tranvia que rodeja la plaça, i els cables que en pengen en forma de corona al cel, i que xispejen de tant en quan amb el contacte amb la catenària, és el soroll que fan els busos en passar per sobre els "llambordins", que deia el famós constructor.

Doncs, a més de tot això, he descobert que és la Cibeles o el Canaletes de Brussel.les, ja que es veu envaïda per la massa futbolera seguidora d' Espanya i Portugal quan aquestes seleccions juguen a l'Eurocopa, ja que el barri és ple d'immigrants d'aquests dos països. És força curiós el fet que aquesta sigui una ciutat bastant "guettitzada" ja que les poblacions immigrants es concentren en un mateix barri, com a Etterbeck, on surten tots els turcs amb banderes quan guanya la seva selecció.