25 de nov. 2008

Poutpourri/Miscel.lània


Notes i pensaments dispersos que fa dies que vaig apuntant aleatòriament al primer tros de full en blanc que em trobo i que aplegaré en un llistat sense cap mena de coherència interna (i orgullós, eh?)

-Crisi econòmica:
"Parece mentira, tenemos el puto pais patas arriba por la puta crisis y habláis del puto futbol de mierda y del mierda madrid. Que vergüenza!"
Aquest comentari lamentable va ser llegit en una notícia sobre futbol en un web d'informació general. Em va fer pensar que estem molt susceptibles tots plegats amb la crisi, no?...

- Vaig veure HUNGER, una pel.lícula d'un director anomenat Steve McQueen, que no té res a veure amb el gran actor americà ni amb el meravellós disc de Prefab Sprout. La pel.lícula explica el procés de vaga de fam que va protagonitzar un militant de l'IRA empresonat a Irlanda l'any 1981. Estèticament és impressionat, potser perquè el director és en realitat artista plàstic. És pura poesia visual, amb moments originals, visualment poderosos, d'un cromatisme esclatant. El que passa és que la història que s'explica és molt dura (passa gairebé tota dins una presó)i es mostra la violència d'una manera realista però descarnada. El contrast, entre l'exquisidesa visual i la brutalitat dels fets que explica, em va semblar una troballa. Una pel.lícula on es parla poc però que té una escena d'una conversa entre dos personatges, de 20 minuts, que és la clau per entendre-la. Suposo que tardarà un temps a estrenar-se a Espanya, però és d'aquelles imprescindibles (i polèmiques, també)

-Per cert, el 26 de desembre s'estrena, atenció: Mi gato Angus, el primer morreo y el plasta de mi padre. Sí amics, això és el títol d'una peli...

- En l'apartat La denúncia del mes del Blog -a la franja blava de la dreta- hi trobareu un article esfereïdor sobre un error judicial. També el podeu llegir aquí .


-Una notícia interessant sobre envelliment de la població i pensions:

El PE alertó hoy sobre el envejecimiento de la población en los Estados miembros y sus consecuencias en el aumento en gasto público, principalmente en concepto de pensiones, asistencia sanitaria y cuidados de larga duración. En un informe aprobado por el pleno, los diputados recomiendan debatir la prolongación de la edad de jubilación sobre una base voluntaria y piden a los Estados miembros que mantengan los niveles adecuados de financiación de la seguridad social y los sistemas de pensiones.

Si la inmigración se mantiene en los niveles actuales, la población activa europea pasará de 227 millones de personas en 2005 a 183 millones en 2050, siendo una población ligeramente más reducida y considerablemente más vieja (considerandos B y C).

Según las últimas estimaciones, el número total de personas empleadas se incrementará en 20 millones en 2017, pero después se reducirá en 30 millones en 2050, por lo que la proporción prevista de personas mayores de 65 años respecto de las personas en edad de trabajar aumentará de 1:4 en 2005 a 1:2 en 2050 (C).

El informe segura que con el mantenimiento de las políticas actuales por parte de los Estados miembros, el envejecimiento de la población conllevará un aumento del gasto público, la mayor parte en concepto de pensiones, asistencia sanitaria y cuidados de larga duración, produciéndose el mayor incremento entre 2020 y 2040. Los países de la UE deben tomar "seriamente en cuenta" la necesidad de rediseñar los sistemas de pensiones tradicionales basados en evaluaciones del riesgo sistemático y en un estilo de vida típico y normalizado y deben adaptar el sistema de seguridad social a las reformas del sistema de pensiones, dado que los estilos de vida están cambiando rápidamente.


-Gràcies a la Nadia per una gran frase: Qué difícil me resulta todo excepto beber...

-Per que hi hagi una mica de tot, com en una amanida, hi posaré una notícia sobre sostenibilitat, relacionada amb la crisi del bus que es viu a Barcelona. La podeu llegir aquí .

-Finalment, anunciar-vos que he modificat una mica el blog, hi he introduït un traductor a 32 llengües, vaig afegint noves cançons al meu Jukebox particular -i les canvio d'ordre perquè no sempre sonin les mateixes-, també un servei de notícies en anglès i l'enllaç al meu facebook.