16 de nov. 2007

Blackle


M'he adonat que gaires coses sobre la ciutat (llocs on he estat, la forma de vida i costums, la manera de treballar) no us he explicat, no. Ahir mentre anava amb bus pensava que les ciutats es miren des d'una perspectiva diferent si hi vas com a turista que si hi vius. Per exemple, cada dia passo davant del Palau Reial, el Museu de Belles Arts, la Place du Grand Sablon, que són dels pocs llocs bonics de la capital (a part de la Grand Place, és clar) però com que no vaig amb ulls de turista no hi he fet ni una trista foto... (També és cert que no hi he anat mai a passejar allà, només de pas amb transport públic) Per cert, la Place du Grand sablon, tan típica, amb una església esplèndida al mig, tota "llambordada" i rodejada d'encantadores botigues d'antiguitats, dels pocs llocs on no hi ha cap edifici horrorós de formigó, és ... Un aparcament públic! Coses dels belgues.


CONTRADICCIONS

Canviant, de tema, aquesta setmana hi ha hagut ple a Estrasburg, veure foto, (del qual, per una vegada, me n'he salvat - m'han explicat que ha nevat dos dies-) i com sempre passa, es reben correus de diputats o funcionaris que estan en contra d'aquest desplacament massiu, i aporten dades. Atenció:

Segons un estudi dels Verds, només el trasllat costa als contribuents europeus més de 200 milions d'€uros l'any i provoca tantes emissions de diòxid de carbó com 13.000 vols d'anada i tornada de Londres a Nova York (!) I el manteniment ordinari dels edificis europeus uns altres 457 milions d'€uros, total per estar buits 307 dies a l'any! I mentre, la Comissió Europea va aprovant directives sobre l'emissió de CO2 a l'atmosfera i retallant ajudes per al desenvolupament...

Per altra banda, no tot són només queixes, hi ha propostes constructives: Un parlamentari alemany proposava aquesta setmana usos alternatius per a l'edifici d'Estrasburg si finalment es decidís centralitzar tota l'activitat legislativa a Brussel.les, com ara ser la seu de la diplomàcia de la UE o un institut europeu de tecnologia, en qualsevol dels casos seria una seu permanent tot l'any, aportant d'aquesta manera més beneficis per la ciutat i la regió que l'actual assemblea mensual.


------------------------------------------------------------------------


He penjat, a l'apartat "Per una supervivència sostenible", el link a la versió ecològica del Google, que no és res més que la mateixa pantalla però negra en comptes de blanca, i que rep el nom de Blackle. Els seus promotors expliquen que estalvia energia perquè un ordenador normal necessita més energia per a fer funcionar una pantalla blanca (o clara) que una de negra o fosca. No és molt, però la idea és que cada vegada que la visites estalvies una mica i si tothom fa el mateix (gota a gota) pot ser beneficiós. Però no es queden només amb això. Proposen que els blogs i pàgines personals siguin dissenyades amb colors foscos, predominantment, com una altra manera de promoure i conscienciar sobre el malbaratament de recursos actual.

1 comentari:

berta ha dit...

Eps!! he topat per atzar amb el teu blog i me l'he estat mirant una mica per sobre... t'haig de dir que he rigut un piló amb la història de la pedra!!! jajajajaja Boníssim!!! Per cert jo ara estic a Barcelona, però visc a Brussel·les, si vols un dia podem fer un cafè o millor, anar a recollir tots els objectes extranys al Parc Duden, o al bois de la Cambre que també és bonic... Tranquil, no et tiro els trastos ni res d'això, però és que allò de que estàs "desarraigat" m'ha arribat al cor. A mi també em passa, tot i tenir la meva parella aquí (és belga, i això no ho entèn).
Bé no acostumo a fer akestes coses, però és ke lo de la pedra m'ha fet riure molt!!!
Ànims que Brussel·les té coses bones!!
Et passo el mail per si un dia t'animes
berta4puente@hotmail.com