2 de febr. 2009

Orquestra Simfònica de YouTube


YouTube llança a Espanya la primera orquestra del món a Internet

Els músics seleccionats viatjaran a Nova York on participaran en un concert al Carnegie Hall i, a més a més, aprendran de mestres de la talla del compositor Tan Dun, guanyador d’un Oscar, i del director d’orquestra Michael Tilson Thomas.

A Espanya, l’Orquestra Simfònica de YouTube compta amb quatre socis principals: El Gran Teatre del Liceu, la Orquesta Sinfónica de Galicia, la Orquesta y Coro Nacionales de España i el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

El projecte Orquestra Simfònica de YouTube, l’objectiu del qual és redefinir el concepte del que significa compondre música per a orquestra i servir de plataforma als intèrprets amb més talent, és el primer del portal que es llança simultàniament arreu del món, en 14 idiomes i a les 23 pàgines web de YouTube que hi ha traduïdes a tot el planeta.

Fins el 28 de gener, músics i amants de la música de qualsevol país han pogut enviar els seus vídeos i una vegada tancada la convocatòria, un jurat format per experts en música de l’Orquestra Simfònica de Londres, la Filharmònica de Berlín, la Simfònica de San Francisco i l’Orquestra Simfònica de Nova York, entre d’altres, han escollit els semifinalistes. A continuació, la comunitat d’usuaris de YouTube portarà a terme la votació dels millors participants, del 14 de febrer al 22 del mateix mes, el resultat de la qual es donarà a conèixer el 2 de març de 2009 al Canal de l’Orquestra Simfònica de YouTube (www.youtube.com/symphony).

YouTube convidarà els intèrprets guanyadors a Nova York perquè participin en una cimera d’aprenentatge de música clàssica de tres dies de durada amb músics de la talla de Michael Tilson Thomas i Tan Dun, la culminació de la qual serà un concert que els guanyadors faran al Carnegie Hall el 15 d’abril de 2009. La resta de vídeos seleccionats es mostraran a la pàgina principal de YouTube i s’elaborarà un vídeo recopilatori amb els millors treballs rebuts.