26 de maig 2008

Tractat de Lisboa




Aquesta és la imatge que la catòlica Irlanda utilitza per demanar el sí al Tractat de Lisboa pel referèndum del proper dia 12 de juny. Diu el blogger Ramon Bassas que "lluny de semblar contradictori, és exactament el que crec que correspon més a una cultura com aquella, molt semblant al pòsit que beu la cultura espanyola d'ençà la Contra-reforma. El catolicisme (cultural), front al racionalisme i idealisme protestant, promou estratègies de seducció basades en el cos i les seves sensacions, en el caràcter efímer de la natura i en la ironia. Vaja, m'ho he fet venir una mica bé, però diria que correspon en una versió actualitzada del Barroc."

Déu n'hi do!Jo òbviament no sóc capaç de fer un anàlisi tant profund, ni fer una abstracció tan depurada sobre les conseqüéncies culturals de la moral catòlica al màrketing polític,...

Simplement: A Irlanda tenen por que la gent voti NO al referèndum sobre el Tractat de Lisboa (tot i tenir una economia prou sanejada, els agricultors i els joves recelen d'Europa) Si això passés el futur de les institucions europees tornaria a ser incert, tal com va passar amb el NO francès i neerlandès a la fallida Constitució. Per això tots els esforços actuals del Parlament i la Comissió es dirigeixen a acontentar tots els sectors econòmics i socials del país, fer promeses, amagar dades que no interessen, i informar dels beneficis -que en té, i molts- del Tractat sobre els irlandesos.

I si per això s'han d'ensenyar pits i culs, doncs endavant!

Com ens hem de veure...

Enllaç al texte íntegre del Tractat de Lisboa!! en les seves versions normal i consolidada (i en els diferents idiomes)