20 de set. 2007

Actualitat i pressa


De vegades tinc tantes coses per dir i tant poc temps per penjar-les al blog que quan vull fer algun comentari sobre una notícia d'actualitat, ja no és notícia i més que actualitat és història...

Així que faré una mica de repàs de coses que m'han cridat l'atenció últimament:

- M'agrada molt el suplement cultura/s de La Vanguardia, tots els dimecres. En el d'aquesta setmana (si, el d'ahir -tinc el costum de coprar el diari i llegir-lo el dia següent-)apareix un article molt interessant de David Barba titulat "¿Quo vadis, thriller?" que parla una mica de la història i el present del gènere que alguns anomenen històrico-esotèric (ja sabeu, best-sellers tipus Dan Brown, templaris, catedrals del mar, conspiracions político-massòniques, etc) No sóc lector d'aquest tipus de novel.les, però Barba parla molt bé de les diferents tendències que hi ha i de les veritats i mentides que expliquen. Tot això vé arrel de l'argument de l'últim premi Nadal, que pel què sembla és una paròdia d'aquest tipus de literatura. El què explica sobre la relació entre les grans companyies petrolieres i els negacionistes del canvi climàtic (entre ells, algun escriptor mediàtic)posa els pèls de punta, i a mi m'ha escandalitzat, sincerament.

- En aquest mateix article hi ha un parell de frases que són per enmarcar-les. Estan extretes d'un document anti-kioto publicat a Internet per una associació (Proyecto de Política Financiera y Ambiental)finançada per la multinacional ExxonMobil. Crec que no mereixen comentaris:

"Existeixen sòlides proves científiques de què l'augment del diòxid de carboni atmosfèric produeix molts efectes beneficiosos als entorns naturals, tant vegetals com animals"
"Vivim en un entorn de plantes i animals cada vegada més exhuberant com a conseqüència de l'augment de CO2. Els Nostres fills disfrutaran d'una Terra amb molta més vida vegetal i animal de la que tenim avui. És un regal meravellós i inesperat de la Revolució Industrial"

- Ah! Canviant de tema, una cosa curiosa: poseu "trabajo digno" al cercador de Google i després "segur que tinc sort" o "voy a tener suerte" i atents al resultat...!!!

-En l'apartat de blogs, a la barra de la dreta, he penjat un blog sobre història clàssica que està molt bé, podeu consultar-lo a www.historiaclasica.com Pels interessats en el tema, feu-hi una ullada.

- Finalment, una xorradeta: