18 d’oct. 2007

Visites


Ahir i avui hem tingut un grup de visitants catalans al Parlament. He aprofitat que he acompanyat una mica la visita i les xerrades per saber més coses jo també del funcionament de les institucions europees. He entrat a l'hemicicle per primera vegada i la veritat és que impressiona. Per la televisió (alguna rara vegada que ha sortit)es veu molt fred i uniforme, en viu és molt més espectacular. I ahir a la nit vaig tenir l'oportunitat de prendre genuïna cervesa belga a la Grand Place amb la Lina, que acompanyava el grup, i va ser un doble plaer.

Dels discursos i debats que he escoltat aquests últims dies d'eurodiputats de diferents nacionalitats m'ha sobtat una cosa, secundària si es vol: molts d'ells tenen un nivell justet de llengües, almenys les més utilitzades (anglès i francès) i he de dir que malauradament els diputats espanyols no destaquen pel seu domini lingüístic, tot i que la meva jefa és una excepció. Això sobta perquè comprobo que la majoria d'assistents són plurilingües (llengua pròpia del país + anglès i/o francès mínim - aquí el que no m'hi puc incloure sóc jo...encara-) i fins i tot els visitants es defensen millor que els diputats, com un noi danès d'uns 18 anys que ahir preguntava a una representació de diputats socialistes i que va deixar tothom bocabadat i a molts membres del Parlament en evidència. Coses del sistema educatiu, suposo...

Avui ja tot és molt més plàcid perquè la gent ja s'està preparant pel trasllat massiu a Estrasburg. Aquesta serà una nova aventura, amics, que us aniré explicant en el seu moment. Ara, em quedo amb la prespectiva de passar el meu primer cap de setmana brussel.lenc, que el penso disfrutar "a tope", fins i tot fent una mica el turista. Ja us explicaré si el Manekenn Piss és tan diminut com diuen.