16 d’ag. 2007

Glam Block


He descobert una cosa bastant emocionant. En el perfil que tens com a blogger, pots posar els teus cantants, pel.lícules o llibres preferits. Bé, doncs l'altre dia vaig descobrir que si hi cliques a sobre vas a una pàgina on hi surten els blogs de tota le gent que comparteix amb tu aquell cantant, peli o llibre preferit. I és divertit perquè poden ser bloggers de qualsevol part del planeta. He curiosejat per algun d'ells i clar, és com entrar en vides alienes. Penso, algun d'ells serà la meva ànima bessona, o el doble que es diu que tots tenim en algun lloc de la Terra? Normalment no, són gent molt "variopinta" perquè només hi ha un criteri en comú, però pots passar una bona estona descobrint gent i històries interessants.

---------------------------------------------------------------------------------

Vas de safari i et trobes amb aquesta impressionant batalla...


--------------------------------------------------------------------------------

La Cançó del dia:

David Bowie- Rock and Roll suicide

Un clàssic, un mite. David Bowie, nascut com a David Robert Jones, i que es va canviar el cognom perquè era igual que el del cantant dels Monkees, va néixer a Londres el 1947, i durant la seva llarguíssima trajectòria ha tocat gèneres com el folk, el rock, el soul, la música electrònica i el Glam rock, segurament l'etiqueta que més l'ha marcat com a artista per al públic en general, però que no deixa de ser una curta etapa de la seva carrera.

Segurament aquesta fama es deu en part al disc The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, clar exemple de la seva capacitat per reinventar-se i adaptar-se a les tendències musicals, moltes vegades anticipant-se a elles i raó per la qual és conegut com El Camaleó. Un dels fets més famosos de la seva biografia va passar quan en un accident quan era estudiant li van ferir un ull que li va fer canviar de color, passant del blau al verd gris, a més de la paràlisi dels músculs de l'iris de l'ull esquerra. Bé, d'una desgràcia com aquesta ell en va fer una més de les seves peculiaritats.

Aquest disc, deia, és un àlbum conceptual que representa la història d'una estrella de rock vinguda d'un altre planeta a qui va anomenar Ziggy Stardust, batejant a la seva banda d'acompanyament com The Spiders From Mars. Es va convertir en un dels discos més influents de la història del rock.

I d'entre totes les cançons, per a mi en destaca una que és pura passió, pur drama: Rock 'n' Roll Suicide. Bowie ha dit que està relacionada amb la tradició de la "chanson" francesa (!) mentre que altres musicòlegs opinen que és una cançó d'avantguarda, avançada per l'època, i la lletra té referències de Manuel Machado (!):"Time takes a cigarette..." tret dels Cantos flamencos, i de Jacques Brel: "Oh no, love, you're not alone" de la seva cançó Jef.

Sobre la música, és pur glam, amb guitarres, piano, baix i batería, i tot plegat amb l'acabat final d'unes cordes en el clímax que posen els pèls de punta.

El vídeo és una magnètica actuació en directe que deixa en mal lloc a molts artistes joves actuals que es creuen qui sap qui...





Títol: Rock 'n' Roll Suicide
Intèrprets: David Bowie i els Spiders from Mars -Trevor Bolder, Mick Ronson i "Woody" Woodmansey-.
Àlbum: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
Tall núm. 11, 2:57 min.