23 d’ag. 2007

Pla de renovació d'electrodomèstics 2007


L'Institut Català d'Energia habilita una línia de subvenció per a la substitució d'electrodomèstics per altres més eficients.

La campanya està destinada a promocionar els electrodomèstics de classe A o superior. Els electrodomèstics classe A o superior objecte de subvenció són:

-Frigorífics, frigorífic-congelador i congelador amb classificació energètica A , A+ i A++;
-Rentadores amb classificació energètica A i eficàcia de rentat A;
-Rentavaixelles amb classificació energètica A i eficàcia de rentat A ó B;
-Rentadores i rentavaixelles bitèrmiques

L'ajut serà del 25% del cost de l'electrodomèstic fins un màxim de 85 euros.

L'atorgament de les ajudes està regulat mitjançant l'Ordre ECF/278/2007

El beneficiari de l'ajut (persona que canvia l'electrodomèstic per un de classe A o superior) serà l'encarregat de tramitar la sol·licitud de l'ajut.

Caldrà tramitar una sol·licitud diferent per cada electrodomèstic canviat.


Informació addicional

Terminis:
El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el 2 d'agost de 2007 i finalitzarà en el moment que s'esgoti el pressupost assignat. En tot cas, el canvi d'electrodomèstic ha d'haver estat realitzat en el període comprès entre el 2 d'agost de 2007 i el 31 de desembre de 2007, si no s'esgota abans el crèdit pressupostari


Beneficiaris:
Es podrà acollir als ajuts regulats per aquesta Ordre tota persona física que faci un canvi d'electrodomèstic en el seu habitatge, i el substitueixi per un electrodomèstic de categoria energètica A o superior durant el període de vigència de l'ordre reguladora.


Requisits per obtenir l'ajut:

a) Es considerarà subvencionable la substitució de l'electrodomèstic actual, per un altre amb categoria energètica A o superior dins del territori català.

b) Es consideraran susceptibles de rebre un ajut per la seva adquisició els següents aparells electrodomèstics amb les següents prestacions mínimes:

- Frigorífics, frigorífic-congelador i congelador amb classificació energètica A , A+ y A++;
- Rentadores amb classificació energètica A i eficàcia de rentat A;
- Rentavaixelles amb classificació energètica A i eficàcia de rentat A ó B;
- Rentadores i rentavaixelles bitèrmiques

c) És condició indispensable que l'aparell substituït sigui eliminat del mercat. El beneficiari de l'ajut certificarà aquest requisit al propi imprès de sol·licitud.

d) En el cas que l'aparell comprat sigui retornat, el beneficiari no tindrà dret a l'ajut.


Com tramitar la sol·licitud:

1) El beneficiari de l'ajut serà l'encarregat de tramitar la sol·licitud. Les sol·licituds han d'anar adreçades a la directora de l'ICAEN i s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat (sol·licitud).

L'imprès normalitzat es podrà aconseguir a través la web de l'Institut Català d'Energia (www.icaen.net) o mitjançant el telèfon d'informació 012.

a) Via internet (www.icaen.net): l'usuari descarregarà el programari, omplirà la sol·licitud, sol·licitarà el codi ICAEN, l'imprimirà i el signarà.

b) Via 012: l'usuari telefonarà al 012, donarà les dades requerides, i des del 012 es sol·licitarà el codi ICAEN que es comunicarà a l'usuari. L'ICAEN recuperarà el full de sol·licitud, l'imprimirà i l'enviarà al beneficiari per tal que es signi. Caldrà que en el moment de fer la trucada al 012 el beneficiari tingui a mà el seu DNI, la factura de compra de l'aparell i el número de compte on s'efectuarà l'ingrés.

2) Caldrà fer una sol·licitud diferent per cada aparell substituït.

3) Juntament amb l'imprès de sol·licitud degudament signat, els sol·licitants han de presentar la documentació següent:

- Còpia de la factura o document anàleg, pagada pel titular, en la qual es distingeixi:
-La raó social i el CIF de l'empresa comercialitzadora, amb el domicili de l'expedidor.
-Número de document.
-El tipus, marca i model de l'aparell.
-Preu de l'aparell (IVA inclòs). En cas de que hi hagi altres despeses (per retirada de l'electrodomèstic vell, de transport, etc.) caldrà que aquests s'indiquin per separat (descripció de l'operació i quota repercutible).
-Lloc i data d'emissió.
-Fotocòpia compulsada del DNI (Document Nacional d'Identitat) del beneficiari.

Caldrà una factura o un document anàleg diferent per a cada aparell comprat.

4) Les sol·licituds degudament complimentades (full de sol·licitud emplenat i signat més la documentació) caldrà que es registrin en un termini màxim de 15 dies des de l'obtenció del codi ICAEN a qualsevol registre públic, des d'on serà tramès a la seu de l'Institut Català d'Energia (Av. Diagonal, 453 bis, àtic, 08036 de Barcelona). En el cas de sol·licitar el formulari via 012, el termini de 15 dies comptarà a partir de la data de recepció del full de sol·licitud.

El beneficiari tindrà la informació dels punts de registre oficials dins la seva comarca. Si la sol·licitud es fa via internet, al imprimir el full de sol·licitud se li imprimirà un llistat amb la localització dels punts de registre de la seva comarca. Si la sol·licitud es fa via 012, juntament amb el full de sol·licitud que li serà tramès al seu domicili, se li adjuntarà un full amb els punts de registre oficials.

5) Caldrà que el beneficiari guardi còpia de la seva sol·licitud registrada i de la documentació que justifica l'ajut.

6) El pagament de l'ajut es realitzarà per transferència bancària al número de compte corrent indicat pel beneficiaris a l'imprès de sol·licitud.


Consulta de l'estat de la sol·licitud:
Mitjançant la web de l'ICAEN (www.icaen.net) o bé al 012, el beneficiari podrà consultar el seu estat de tramitació de l'expedient d'ajut. Per a fer aquesta consulta se li sol·licitarà el "codi ICAEN" que es va generar en el moment de validar la sol·licitud i que queda imprès en el full de sol·licitud. Cal tenir present que el termini del pagament de l'ajut no s'iniciarà abans d'un període mínim de 60 dies, des del registre de la sol·licitud.