11 de juny 2007

Calor i denúncia

Avui a la tarda he anat a treballar. Això és notícia per mi perquè no ho feia des de dimecres-en una setmana especial en què a més el dilluns era festa-. Total, que ha sigut una experiència extranya, ja que he hagut de dinar d'hora i agafar el tren de les 14h, cosa que fa que la meva rutina diària de cívic usuari del transport públic hagi variat pel simple fet de fer-la amb la presència omnipotent del sol de migdia de juny. En sortir de l'estació, amb la ciutat ja en plena activitat, al contrari que la resta de dies, m'he sentit com fora de lloc, com quan tornava a casa després de 15 dies de colònies quan era petit, i he pensat, com donant-li un to trascendent: ja ha arribat l'estiu (o "l'istiu", segons la variant bagenca).

Si, ja sé que fa dies que fa bon temps i la gent va en sandàlies i pantalons curts, però jo n'he sigut conscient del tot avui- potser també perquè el cap de setmana vaig estar al pre-Pirineu i allà feia fresqueta als vespres. Per cert, qui no hi hagi estat mai, és molt recomanable la visita a l'església de Sta. Maria de Pedret, a tocar de Berga, pre- romànica, i el seu meravellós entorn.

----------------------------------------------------------------------------------

Canviant de tema, fa uns mesos, tot parlant amb una amics que hi treballen, em vaig assabentar dels problemes que hi ha al voltant del Zoo de Barcelona. Resulta que hi ha incertesa sobre la continuitat del Zoo, ja que la part marina en teoria va a la zona del Forum, i una part de l'actual parc es vol destinar a pàrking del parlament. A més, l'espai destinat a l'aparcament dels treballadors del zoo i dels visitants s'ha tancat per a ser parking dels diputats i treballadors del Parlament, amb les incomoditats que això suposa pels usuaris del zoològic i la gent que cada dia s'hi ha de desplaçar per treballar-hi (tenint en compte com està l'aparcament en aquella zona de Barcelona)

Arrel d'això, innocentment se'm va ocórrer fer una pregunta al propi president del Parlament perquè donés resposta a les inquietuds dels meus amics. Aquí està la pregunta i la resposta publicada recentment a la web del Parlament:



El president respon - Preguntes
Pregunta 4053
Data: 06/11/2006 18:06PúblicaPrivada
Autor:Jordi Santandreu Jordà (5319)
Títol:Reforma del Parlament
Text:Voldria saber si és cert que en el marc de la reforma de l'edifici del Parlament, està previst destruir bona part del recinte del Zoo per a fer-hi un aparcament pels diputats.Tant els usuaris com els treballadors del Zoo s'han quedat sense lloc on deixar els cotxes, i per això hi va menys gent. Però el fet de destruir una part del Parc de la Ciutadella perquè els senyors diputats puguin anar amb transport privat a la feina em sembla una vergonya, de ser cert.

RESPOSTA

"Benvolgut Jordi Santandreu,
Lamento el temps d’espera excessiu a la vostra consulta, de vegades és difícil donar resposta com caldria a totes les preguntes entrades en l’espai web del president.

Pel què fa a la qüestió que planteja, el trasllat del Zoo de Barcelona així com el projecte d’ampliació de les dependències del Parlament estan vinculades a una modificació del Pla General Metropolità del conjunt del Parc de la Ciutadella. Això significa que és competència del consistori barceloní qualsevol decisió que afecti l’espai que actualment ocupa la instal·lació del Zoo.


Resto a la teva disposició per qualsevol altre dubte o petició que se li plantegi.

Atentament, Ernest Benach i Pascual
"


Total, que ara hauré d'escriure a l'Ajuntament i seguir tot el procediment per obtenir una altra resposta més convincent... Us mantindré informats.

Per cert, s'haurà notat que no he dit ni una paraula dels meus queixals, això és bon senyal, oi?

1 comentari:

Estefania Molina ha dit...

Hola Jordi,
Felicitats pel teu blog! Segueix així de fresc que és l'important a l'hora de transmetre idees.
En referència a lo de l'Ernest Benach...quina bona manera de "quitarse el muerto de encima".
Un petonàs